Orthopedie

Wanneer een dier klachten heeft als kreupelheid, moeilijk lopen met één of meerdere poten of niet meer trap kan lopen en moeizaam overeind komt, of door bijvoorbeeld trauma breuken of een gewricht uit de kom opgelopen heeft, is onderzoek en eventueel behandeling nodig. Het onderzoek gebeurt in eerste instantie bij ons met klinisch onderzoek en röntgenfoto’s, voor de behandeling kan een dierenarts ingeschakeld moeten worden die zich in orthopedische operaties bekwaamd of gespecialiseerd heeft. 

Wij vragen in sommige van die gevallen hulp van dierenarts Kaandorp. Hij is al vele jaren collegiaal verbonden aan onze praktijk en voert orthopedische operaties hier uit. U hoeft dus niet naar een andere praktijk. Onze dierenartsen en assistentes ondersteunen bij de operatie. Dat is prettig, zo kunnen zij de kennis over het dier overdragen en zijn ook na de operatie optimaal op de hoogte van alle behandelingen die het dier heeft gehad.

De operaties die wij in samenwerking met Dhr. Kaandorp in onze praktijk uitvoeren zijn bijvoorbeeld patella luxatie (los knietje), gescheurde voorste kruisbanden (‘voetbalknie’), heupluxatie,  elleboogdysplasie met los processus anconeus/coronoideus en/of arthrose of bekkenkantelingen bij heel jonge honden met ernstige heupdysplasie.

Het gaat altijd in overleg of de operatie door dhr. Kaandorp uitgevoerd wordt of dat in andere gevallen naar een specialistenkliniek verwezen wordt.