Onze praktijk

In onze praktijk behandelen wij al vele jaren gezelschapsdieren. Honden, katten, knaagdieren, konijnen, vogels en nog veel meer dieren zijn hier van harte welkom. Vanaf 2014 zorgen we ook voor de gezondheid van paarden en kleine herkauwers, deze consulten worden op locatie verzorgd.

Uw dier is bij ons in goede handen. We hebben een professioneel team dat jaarlijks nascholingen volgt om up-to-date te blijven op het gebied van diagnostiek en behandeling van uw huisdier.

Wat doen wij

In onze praktijk doen wij alles dat nodig is om uw (huis)dier in goede gezondheid te houden. En omdat het fijn is om te weten of uw dier gezond is, doen wij regelmatig een algemeen klinisch onderzoek bij de dieren. Dat doen we gelukkig niet alleen voor zieke dieren, maar zo’n onderzoek voeren we ook uit bij het geven van preventieve vaccinaties, bij de aankoop van een dier of wanneer we dieren keuren of een gezondheidsverklaring af moeten geven.

Wanneer uw dier iets mankeert, hebben wij alles in de praktijk aanwezig om uw dier zo goed mogelijk te onderzoeken en behandelen.  Van röntgenappatuur, echografie, een eigen laboratorium tot gasnarcose met beademing en laparoscopische apparatuur (kijkoperaties). Ook aan de nazorg wordt gedacht middels mogelijkheid tot opname (zo nodig in couveuse) en bijvoorbeeld het geven van een (intraveneus) infuus met bewaking.

Maar ook voor advies vooraf kunt u bij ons terecht. Bijvoorbeeld als u van plan bent een (nieuw) huisdier aan te schaffen. Het karakter en de specifieke verzorging van de nieuwe huisgenoot moeten passen bij u en uw thuissituatie. Wij denken daarin graag met u mee voor u tot aanschaf overgaat. En bent u al helemaal gevallen voor een nieuw maatje maar twijfelt u aan de gezondheid van het dier? Kom dan naar ons toe en laat een gezondheidscontrole doen.

Wij doen er alles aan om u en uw (huis)dier zo lang mogelijk fijn samen te leven.