Ons Team

Dierenkliniek Zuidplas is een praktijk voor gezelschapsdieren, kleinvee en paarden. Ons team bestaat uit twee dierenartsen, die worden ondersteund door twee paraveterinairen (dierenartsassistente) en een administratief medewerker.

Wij doen ons uiterste best uw dier gezond te houden. Dat doen we door regelmatige controles en preventieve zorg, zoals entingen en ontwormingen. En mocht uw (huis)dier ondanks uw en onze goede zorgen toch ziek worden, ook dan staan we met ons hele team klaar.

We stellen iedereen graag aan u voor.

Jan Koster

Jan Koster

Dierenarts

Hallo ik ben Jan. Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht heb ik in verschillende dierenartsenpraktijken gewerkt. Daar heb ik veel gezien en nog veel meer geleerd. Met al die ervaring werd het tijd voor een eigen dierenartsenpraktijk, iets wat ik al vanaf mijn studietijd wilde.

Sinds 1 juli 2014 heb ik Dierenkliniek Zuidplas overgenomen en mag ik sturing geven aan een enthousiast team dierenartsen en paraveterinaire medewerkers. En natuurlijk werk ik als dierenarts in de kliniek, want het gaat tenslotte allemaal om de dieren.

Als je me vraagt welk dier mijn voorkeur heeft, dan moet ik zeggen dat mijn hart uitgaat naar gezelschapsdieren, paarden en kleine herkauwers, zoals schapen en geiten. Maar eigenlijk vind ik alle dieren leuk! Mijn mooiste ‘diertjes’ heb ik thuis: dit is mijn kleine ‘beertje’ Maaike en inmiddels heeft ze ook een broertje Thomas. Ze zorgen dat ik de handen meer dan vol heb!

Henriette Esselink

Henriette Esselink

Dierenarts

Hallo, mijn naam is Henriette. In 1994 ben ik afgestudeerd als dierenarts. Die opleiding heb ik - net als Jan Koster - gevolgd aan de Rijksuniversiteit van Utrecht faculteit Diergeneeskunde. Al vanaf 1994 werk ik als als dierenarts voor gezelschapsdieren, vanaf 2002 doe ik dat hier bij Dierenkliniek Zuidplas.

Mijn favoriete dieren? Moeilijk te kiezen. Eigenlijk vind ik alle dieren leuk. Heb thuis op dit moment 3 katten, 2 konijnen en een hond, allen 10 plussers en afstandsdieren. De knaagdieren en konijnen hebben wel al jaren mijn extra interesse. Het leukste van mijn beroep is dat iedere dag anders is, je wordt uitgedaagd in iedere situatie de beste keuze te maken voor dier en mens. Niet alleen dieren en mensen maken mijn beroep interessant. Ook de techniek achter de operaties heeft mijn belangstelling. Ik doe hier in de praktijk ook de kijkoperaties, een vakgebied waar techniek en kennis van de anatomie van een dier direct samenkomen.

Tamara van der Snoek

Tamara van der Snoek

Dierenarts

Ik ben Tamara van der Snoek. Ik ben in september 2014 afgestudeerd als Dierenarts gezelschapsdieren. Met veel plezier heb ik de opleiding gevolgd bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik in meerdere praktijken gewerkt door het land, in het begin als waarnemer en later als vaste dierenarts. Sinds juli 2017 werk ik bij Dierenkliniek Zuidplas.

Ik kom niet uit de buurt, ik woon namelijk in Wijk bij Duurstede. Ik woon daar samen met mijn vriend en kat “Roxy”. We hebben Roxy via het asiel, toen was ze nog maar 4 maanden oud. Haar moeder schijnt een zwerfkat te zijn geweest, maar daarvan is bij Roxy niets meer te merken, behalve dat ze soms wat schuchter is.

Qua lievelingsdieren: ik vind eigenlijk alle dieren wel leuk, maar mijn voorkeur gaat uit naar katten. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met katten en ben eigenlijk niet anders gewend dan katten om me heen te hebben.

Wat ik leuk vind aan m’n werk als dierenarts, is de afwisseling en diversiteit. Het ene moment heb je een hond of kat in de spreekkamer en het andere moment een konijn, cavia, hamster of vogel. De werkzaamheden zijn ook afwisselend, van consulten en vaccinaties tot chirurgie en ingewikkelde, maar interessante casussen van opnamepatiënten. Geen dag is hetzelfde!

Anneke Weenink

Anneke Weenink

Administratief Medewerker

Ik ben Anneke en ik werk sinds 1 november 2007 bij Dierenkliniek Zuidplas. Hiervoor heb ik als als personeelsfunctionaris gewerkt. Logisch dus dat ik me daar hier ook mee bezighoud. En met baliewerkzaamheden en het verzorgen van de bestellingen en de betalingen. Leuk werk in een leuk team.

Mijn favoriete dier? Mijn paard! Ik ben bijna dagelijks in de stal te vinden om even te borstelen, te rijden of de stal schoon te maken. Mijn paard is een bijzonder geval. Toen ik haar kreeg kon ze bijna niet bewegen door reuma. Na veel aandacht, medicatie en vooral veel rondjes lopen in het tempo dat bij haar paste is het inmiddels een prachtig en redelijk soepel dier. Wel blijft dagelijks bewegen noodzaak, om de spieren en gewrichten in vorm te houden. Ik geniet er van om haar zo op te zien bloeien.

En natuurlijk geniet ik ook van onze deugniet thuis: labradoedel Foppe.

Kim Smit

Kim Smit

Paraveterinair medewerker

Ik ben Kim. Ik heb in 2003 de opleiding paraveterinair aan het Wellant College in Dordrecht afgerond. Nadat ik bij een aantal dierenartsen ervaring heb opgedaan werk ik sinds eind 2007 bij Dierenkliniek Zuidplas. Hier ben ik voornamelijk bezig met het verzorgen van de opnamedieren, het assisteren bij operaties en spreekuren en doe ik de voorkomende baliewerkzaamheden. Maar ik heb ook een specialisme: gedragsproblemen bij met name katten, maar ook andere dieren. Die behandel ik.

En mijn eigen dieren? Ik heb drie katten. Degene op de foto is een verhaal apart. Het was een ex-patiënt van ons. Ooit gevonden langs het spoor, met een gebroken poot en verbrijzelde poot met een wond die ondertussen al was aangetast door nare beestjes. Wij kregen hem in de kliniek en hij ontpopte zich als een vriendelijke kat. Met karakter, dat wel. En met nog maar drie poten, want ééntje hebben we moeten amputeren. Hij herstelde wonderwel en dus hebben we hem opgegeven voor een nieuw huisje. Maar helaas was niemand geïnteresseerd. En dus heb ik hem meegenomen, mijn eerste eigen kat. Helaas hebben we dit jaar afscheid van hem moeten nemen wegens ernstig nierfalen....

Merel Bakker

Merel Bakker

Paraveterinair medewerker, hondentrimster

Hallo, mijn naam is Merel. Ik ben in 2007 afgestudeerd als paraveterinair op het Wellantcollege in Dordrecht. Sinds mijn afstuderen heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende praktijken voor gezelschapsdieren. Sinds mei 2015 werk ik bij Dierenkliniek Zuidplas. Hier word ik allround ingezet en werk ik als voedingsdeskundige en trimster. Dit laatste op locatie Dorrestein.

Mijn favoriete huisdier is een geit. Ja echt! Ik heb in het verleden eens een witte geit gehad, als gezelschapsdier voor mijn 29 jaar oude pony. Die stond anders maar zo alleen in de wei. De eerste geit was een witte, en ik raakte al snel verknocht aan het dier. Van die geit heb ik heel lang mogen genieten. En toen kwam er een tweede. En deze was nóg aanhankelijker! Hij leek soms wel een hondje. Van een iets ander formaat, want hij had een schofthoogte van bijna een meter! Helaas had hij veel artrose en is hij in maart 2018 ingeslapen.

Verder kent iedereen mijn inmiddels overgenomen hond Marley wel waarschijnlijk. Marley is de supervriendelijke labradorkruising die regelmatig met mij meegaat naar de praktijk of trimsalon en altijd in is voor even spelen.

Berthien Vermeulen

Berthien Vermeulen

Diermanager, dierenwinkelmedewerker, oppas aan huis

Hoi! Ik ben Berthien en werk sinds de opening van de nieuwe locatie bij dierenkliniek Zuidplas. Veel mensen zullen me kennen van de dierenwinkel in Nieuwerkerk waar ik jarenlang naast mijn mbo opleiding diermanagement met veel plezier gewerkt heb. Toen ze mij de kans boden om op de nieuwe locatie in Dorrestein te komen werken, hoefde ik niet lang na te denken. Zo kan ik hier mijn dierenwinkelkennis kwijt en heb ik veel meer te maken met dieren en leer ik dus elke dag bij!
Naast mijn werk hier heb ik nog een eigen bedrijf als dierverzorgster aan huis wat goed te combineren is (klik op i voor meer info)! En thuis heb ik mijn hondje Aapie en kat Gijs waar ik al mijn dierenliefde aan kwijt kan!