Ons Team

Dierenkliniek Zuidplas is een praktijk voor gezelschapsdieren, kleinvee en paarden. Ons team bestaat uit twee dierenartsen, die worden ondersteund door drie paraveterinairen (dierenartsassistente) en een administratief medewerker.

Wij doen ons uiterste best uw dier gezond te houden. Dat doen we door regelmatige controles en preventieve zorg, zoals entingen en ontwormingen. En mocht uw (huis)dier ondanks uw en onze goede zorgen toch ziek worden, ook dan staan we met ons hele team klaar.

We stellen iedereen graag aan u voor.

Jan Koster

Jan Koster

Dierenarts

Hallo ik ben Jan. Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht heb ik in verschillende dierenartsenpraktijken gewerkt. Daar heb ik veel gezien en nog veel meer geleerd. Met al die ervaring werd het tijd voor een eigen dierenartsenpraktijk, iets wat ik al vanaf mijn studietijd wilde.

Sinds 1 juli 2014 heb ik Dierenkliniek Zuidplas overgenomen en mag ik sturing geven aan een enthousiast team dierenartsen en paraveterinaire medewerkers. En natuurlijk werk ik als dierenarts in de kliniek, want het gaat tenslotte allemaal om de dieren.

Als je me vraagt welk dier mijn voorkeur heeft, dan moet ik zeggen dat mijn hart uitgaat naar gezelschapsdieren, paarden en kleine herkauwers, zoals schapen en geiten. Maar eigenlijk vind ik alle dieren leuk! Mijn mooiste ‘diertjes’ heb ik thuis: dit is mijn kleine ‘beertje’ Maaike en inmiddels heeft ze ook een broertje Thomas. Ze zorgen dat ik de handen meer dan vol heb!

Bibianne Hoyng

Bibianne Hoyng

Dierenarts

Mijn naam is Bibianne. Ik ben in 2008 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Ik vind het vak dierenarts erg divers en avontuurlijk. Opereren vind ik erg leuk, maar uiteraard spreekuur en contact met de eigenaar en huisdier ook.

Bij Dierenkliniek Zuidplas ben ik in juli 2019 begonnen en hoop hier ook gedurende langere tijd te kunnen blijven. Hiervoor heb ik in enkele klinieken gewerkt en ervaring opgedaan.
Ik hoop mij de komende tijd wat meer te kunnen verdiepen in de weke-delen chirurgie.

Thuis ben ik trotse eigenaresse van 2 kruising Maine Coon katten, ik heb dan ook op het werk vaak een zwak voor langharige katten. Eigenlijk ben ik wel gek op alle diertjes, zoals de cavia, hond, rat, konijn, vogeltjes.... behalve de mug 😉
Verder heb ik 3 kinderen en ben woonachtig in Gouda.

Romy Svendsen

Romy Svendsen

Dierenarts

Hallo iedereen, ik ben Romy Joel Svendsen. Ik ben in juli 2019 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit van Gent. Mijn carrière en droom als dierenarts is begonnen en het bevalt me heel erg goed. Zolang ik me kan herinneren heb ik altijd gezegd dierenarts te willen worden en na hard werken is het gelukt. Sinds juli werk ik dan ook bij deze geweldige kliniek, Dierenkliniek Zuidplas. Het leuke hiervan is, dat voor mij het cirkeltje rond is. Ik heb hier namelijk mijn allereerste vrijwillige stage gedaan en als laatste mijn afstudeerstage. Het is daarom ook zo leuk dat als kers op de taart ik hier nu werk.

Zelf heb ik twee katten Black en Blue en bij mijn ouders nog twee bouviers Boody en Ella. Naast het werk, vind ik het ook leuk om te tennissen en gezellig af te spreken met vrienden. Stiekem hoop ik u niet snel te zien, want dat betekend dat uw huisdier ziek is, maar het is altijd leuk om even kennis te maken. Dus toch, tot snel!!

Anneke Weenink

Anneke Weenink

Administratief Medewerker

Ik ben Anneke en ik werk sinds 1 november 2007 bij Dierenkliniek Zuidplas. Hiervoor heb ik als als personeelsfunctionaris gewerkt. Logisch dus dat ik me daar hier ook mee bezighoud. En met baliewerkzaamheden en het verzorgen van de bestellingen en de betalingen. Leuk werk in een leuk team.

Mijn favoriete dier? Mijn paard! Ik ben bijna dagelijks in de stal te vinden om even te borstelen, te rijden of de stal schoon te maken. Mijn paard is een bijzonder geval. Toen ik haar kreeg kon ze bijna niet bewegen door reuma. Na veel aandacht, medicatie en vooral veel rondjes lopen in het tempo dat bij haar paste is het inmiddels een prachtig en redelijk soepel dier. Wel blijft dagelijks bewegen noodzaak, om de spieren en gewrichten in vorm te houden. Ik geniet er van om haar zo op te zien bloeien.

En natuurlijk geniet ik ook van onze deugniet thuis: labradoedel Foppe.

Kim Smit

Kim Smit

Paraveterinair medewerker

Ik ben Kim. Ik heb in 2003 de opleiding paraveterinair aan het Wellant College in Dordrecht afgerond. Nadat ik bij een aantal dierenartsen ervaring heb opgedaan werk ik sinds eind 2007 bij Dierenkliniek Zuidplas. Hier ben ik voornamelijk bezig met het verzorgen van de opnamedieren, het assisteren bij operaties en spreekuren en doe ik de voorkomende baliewerkzaamheden. Maar ik heb ook een specialisme: gedragsproblemen bij met name katten, maar ook andere dieren. Die behandel ik.

En mijn eigen dieren? Ik heb drie katten. Degene op de foto is een verhaal apart. Het was een ex-patiënt van ons. Ooit gevonden langs het spoor, met een gebroken poot en verbrijzelde poot met een wond die ondertussen al was aangetast door nare beestjes. Wij kregen hem in de kliniek en hij ontpopte zich als een vriendelijke kat. Met karakter, dat wel. En met nog maar drie poten, want ééntje hebben we moeten amputeren. Hij herstelde wonderwel en dus hebben we hem opgegeven voor een nieuw huisje. Maar helaas was niemand geïnteresseerd. En dus heb ik hem meegenomen, mijn eerste eigen kat. Helaas hebben we dit jaar afscheid van hem moeten nemen wegens ernstig nierfalen....

Merel Bakker

Merel Bakker

Paraveterinair medewerker, hondentrimster

Hallo, mijn naam is Merel. Ik ben in 2007 afgestudeerd als paraveterinair op het Wellantcollege in Dordrecht. Sinds mijn afstuderen heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende praktijken voor gezelschapsdieren. Sinds mei 2015 werk ik bij Dierenkliniek Zuidplas. Hier word ik allround ingezet en werk ik als voedingsdeskundige en trimster. Dit laatste op locatie Dorrestein.

Mijn favoriete huisdier is een geit. Ja echt! Ik heb in het verleden eens een witte geit gehad, als gezelschapsdier voor mijn 29 jaar oude pony. Die stond anders maar zo alleen in de wei. De eerste geit was een witte, en ik raakte al snel verknocht aan het dier. Van die geit heb ik heel lang mogen genieten. En toen kwam er een tweede. En deze was nóg aanhankelijker! Hij leek soms wel een hondje. Van een iets ander formaat, want hij had een schofthoogte van bijna een meter! Helaas had hij veel artrose en is hij in maart 2018 ingeslapen.

Verder kent iedereen mijn inmiddels overgenomen hond Marley wel waarschijnlijk. Marley is de supervriendelijke labradorkruising die regelmatig met mij meegaat naar de praktijk of trimsalon en altijd in is voor even spelen.

Franca Paardekooper

Franca Paardekooper

Locatiemanager locatie Dorrestein, paraveterinair.

Mijn naam is Franca. In 2009 heb ik de opleiding Dierenartsassistente paraveterinair afgerond. Omdat mijn interesses toch meerdere kanten op ging ben ik daarna de opleiding HBO Diermanagement gaan volgen aan het van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Na mijn studietijd in Leeuwarden ben ik weer teruggekomen naar Zuid-Holland. Sindsdien heb ik bij een aantal andere organisaties/dierenartspraktijken gewerkt en vanaf september 2018 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Zuidplas.

Sinds midden 2019 zijn mijn vriend en ik in Nieuwerkerk aan den IJssel komen wonen. Hier hebben we het erg naar ons zin en zit ik lekker dicht bij mijn werk. Natuurlijk hebben we ook een huisdier, een Ragdoll kat genaamd Marley.

U zal mij vooral zien op de locatie Dorrestein. Hier zorg ik dat alles in goede banen loopt en richt ik mij voornamelijk op het productbeheer en voorraadbeheer. Ook ben ik nog één keer in de week op de hoofdlocatie te vinden om mijn vaardigheden als paraveterinair bij te houden en voor de dieren te zorgen.

Berthien Vermeulen

Berthien Vermeulen

Winkelmedewerker
locatie Dorrestein

Hej! Ik ben Berthien en heb in 2010 de mbo opleiding Diermanagment afgerond. Na een aantal jaar als bedrijfsleider bij een dierenspeciaalzaak te hebben gewerkt ben ik nu weer terug van weggeweest bij Dierenkliniek Zuidplas. De combinatie van de winkel en de kliniek bevalt mij erg goed.

In 2019 heb ik een prachtige dochter gekregen en woon samen met mijn vriend in Zevenhuizen.

Je kan mij op dinsdag, woensdag en vrijdag vinden op de locatie Dorrestein, waar ik de winkel op orde houd. Waar ik het meest van geniet is om u te helpen en u advies te geven. Dus hopelijk tot snel!

Marley

Marley

Winkelhond
locatie Dorrestein

Woef woef woef woef woef. Woef waf woef, woef woef woef.

(Met een beetje aandacht vertel ik nog meer!)