Ons Team

Dierenkliniek Zuidplas is een praktijk voor gezelschapsdieren, kleinvee en paarden. Ons team bestaat uit drie dierenartsen, die worden ondersteund door drie paraveterinairen (dierenartsassistente) en een administratief medewerker.

Wij doen ons uiterste best uw dier gezond te houden. Dat doen we door regelmatige controles en preventieve zorg, zoals entingen en ontwormingen. En mocht uw (huis)dier ondanks uw en onze goede zorgen toch ziek worden, ook dan staan we met ons hele team klaar.

We stellen iedereen graag aan u voor.

Jan Koster

Jan Koster

Dierenarts

Hallo ik ben Jan. Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht heb ik in verschillende dierenartsenpraktijken gewerkt. Daar heb ik veel gezien en nog veel meer geleerd. Met al die ervaring werd het tijd voor een eigen dierenartsenpraktijk, iets wat ik al vanaf mijn studietijd wilde.

Sinds 1 juli 2014 heb ik Dierenkliniek Zuidplas overgenomen en mag ik sturing geven aan een enthousiast team dierenartsen en paraveterinaire medewerkers. En natuurlijk werk ik als dierenarts in de kliniek, want het gaat tenslotte allemaal om de dieren.

Als je me vraagt welk dier mijn voorkeur heeft, dan moet ik zeggen dat mijn hart uitgaat naar gezelschapsdieren, paarden en kleine herkauwers, zoals schapen en geiten. Maar eigenlijk vind ik alle dieren leuk! Mijn mooiste ‘diertjes’ heb ik thuis: dit is mijn kleine ‘beertje’ Maaike en inmiddels heeft ze ook een broertje Thomas. Ze zorgen dat ik de handen meer dan vol heb!

Bibianne Hoyng

Bibianne Hoyng

Dierenarts

Mijn naam is Bibianne. Ik ben in 2008 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Ik vind het vak dierenarts erg divers en avontuurlijk. Opereren vind ik erg leuk, maar uiteraard spreekuur en contact met de eigenaar en huisdier ook.

Bij Dierenkliniek Zuidplas ben ik in juli 2019 begonnen en hoop hier ook gedurende langere tijd te kunnen blijven. Hiervoor heb ik in enkele klinieken gewerkt en ervaring opgedaan.
Ik hoop mij de komende tijd wat meer te kunnen verdiepen in de weke-delen chirurgie.

Thuis ben ik trotse eigenaresse van 2 kruising Maine Coon katten, ik heb dan ook op het werk vaak een zwak voor langharige katten. Eigenlijk ben ik wel gek op alle diertjes, zoals de cavia, hond, rat, konijn, vogeltjes.... behalve de mug 😉
Verder heb ik 3 kinderen en ben woonachtig in Gouda.

Chantal Breedveld

Chantal Breedveld

Dierenarts

Hallo allemaal, mijn naam is Chantal Breedveld. Ik ben in 2021 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Zoals zovelen heb ik van jongs af aan geroepen dat dierenarts zijn mijn droombaan is. Nu mag ik deze droom dan eindelijk waar gaan maken!

Dierenkliniek Zuidplas is de eerste kliniek waar ik werkzaam ben en ik kom met veel plezier naar de kliniek. Tijdens vrijwel mijn hele studie heb ik op een kinderboerderij gewerkt, iets wat nog meer bevestigde dat ik met dieren aan de slag wilde gaan.

In mijn vrije tijd hou ik van creatief bezig zijn, lezen, schrijven en reizen. Binnenkort ga ik samenwonen met mijn vriend, een spannende tijd.

Het leuke aan de diergeneeskunde vind ik de diversiteit en de uitdaging. Ik kijk er naar uit om mijzelf verder te ontwikkelen en, misschien nog wel het meest, om jullie en jullie huisdieren te ontmoeten!

Anneke Weenink

Anneke Weenink

Administratief Medewerker

Ik ben Anneke en ik werk sinds 1 november 2007 bij Dierenkliniek Zuidplas. Hiervoor heb ik als als personeelsfunctionaris gewerkt. Logisch dus dat ik me daar hier ook mee bezighoud. En met baliewerkzaamheden en het verzorgen van de bestellingen en de betalingen. Leuk werk in een leuk team.

Mijn favoriete dier? Mijn paard! Ik ben bijna dagelijks in de stal te vinden om even te borstelen, te rijden of de stal schoon te maken. Mijn paard is een bijzonder geval. Toen ik haar kreeg kon ze bijna niet bewegen door reuma. Na veel aandacht, medicatie en vooral veel rondjes lopen in het tempo dat bij haar paste is het inmiddels een prachtig en redelijk soepel dier. Wel blijft dagelijks bewegen noodzaak, om de spieren en gewrichten in vorm te houden. Ik geniet er van om haar zo op te zien bloeien.

En natuurlijk geniet ik ook van onze deugniet thuis: labradoedel Foppe.

Kim Smit

Kim Smit

Paraveterinair medewerker

Ik ben Kim. Ik heb in 2003 de opleiding paraveterinair aan het Wellant College in Dordrecht afgerond. Nadat ik bij een aantal dierenartsen ervaring heb opgedaan werk ik sinds eind 2007 bij Dierenkliniek Zuidplas. Hier ben ik voornamelijk bezig met het verzorgen van de opnamedieren, het assisteren bij operaties en spreekuren en doe ik de voorkomende baliewerkzaamheden. Maar ik heb ook een specialisme: gedragsproblemen bij met name katten, maar ook andere dieren. Die behandel ik.

En mijn eigen dieren? Ik heb drie katten. Degene op de foto is een verhaal apart. Het was een ex-patiënt van ons. Ooit gevonden langs het spoor, met een gebroken poot en verbrijzelde poot met een wond die ondertussen al was aangetast door nare beestjes. Wij kregen hem in de kliniek en hij ontpopte zich als een vriendelijke kat. Met karakter, dat wel. En met nog maar drie poten, want ééntje hebben we moeten amputeren. Hij herstelde wonderwel en dus hebben we hem opgegeven voor een nieuw huisje. Maar helaas was niemand geïnteresseerd. En dus heb ik hem meegenomen, mijn eerste eigen kat. Helaas hebben we dit jaar afscheid van hem moeten nemen wegens ernstig nierfalen....

Merel Bakker

Merel Bakker

Paraveterinair medewerker

Hallo, mijn naam is Merel. Ik ben in 2007 afgestudeerd als paraveterinair op het Wellantcollege in Dordrecht. Sinds mijn afstuderen heb ik veel ervaring opgedaan bij verschillende praktijken voor gezelschapsdieren. Sinds mei 2015 werk ik bij Dierenkliniek Zuidplas. Hier word ik allround ingezet en werk ik als voedingsdeskundige en trimster. Dit laatste op locatie Dorrestein.

Mijn favoriete huisdier is een geit. Ja echt! Ik heb in het verleden eens een witte geit gehad, als gezelschapsdier voor mijn 29 jaar oude pony. Die stond anders maar zo alleen in de wei. De eerste geit was een witte, en ik raakte al snel verknocht aan het dier. Van die geit heb ik heel lang mogen genieten. En toen kwam er een tweede. En deze was nóg aanhankelijker! Hij leek soms wel een hondje. Van een iets ander formaat, want hij had een schofthoogte van bijna een meter! Helaas had hij veel artrose en is hij in maart 2018 ingeslapen.

Verder kent iedereen mijn inmiddels overgenomen hond Marley wel waarschijnlijk. Marley is de supervriendelijke labradorkruising die regelmatig met mij meegaat naar de praktijk of trimsalon en altijd in is voor even spelen.

Nur Mina

Nur Mina

Paraveterinair medewerker

Hallo allemaal, mijn naam is Nur Mina. Ik ben een van de “nieuwelingen” hier op de kliniek. Al twee jaar hoor ik bij de club.

In 2020 ben ik afgestudeerd als paraveterinair in Gouda aan het Wellantcollege. Al van kleins af aan hou ik van alle diertjes die er maar bestaan. Ik heb een hele leuke en lieve husky thuis lopen, genaamd Pasa, die jullie hier boven op de foto kunnen zien. Misschien hebben jullie hem al een keer gezien of zelfs gehoord.

Ik ben op beide locaties werkzaam. Ik ben vooral bezig met het verzorgen van opnamedieren, het assisteren bij operaties en spreekuren. Ook ben ik te vinden bij de balie voor de telefoontjes. Ik vind alle pootjes die bij ons door de deur binnen lopen fantastisch. Katten/honden die het minder leuk vinden bij ons, zijn meestal wel een uitdaging. Ik vind het dus ook leuk om dieren te helpen die niet altijd meewerken. Het proces meemaken, zien hoe zelfs de ‘’moeilijkste’’ katten/honden met net een beetje extra aandacht toch nog geholpen kunnen worden, vind ik persoonlijk heel mooi. Dit is ook de reden dat ik regelmatig inspring op het moment dat wij patiënten hebben die het dus best wel spannend vinden bij ons.

Berthien Vermeulen

Berthien Vermeulen

Winkelmanager
locatie Dorrestein

Hej! Ik ben Berthien en heb in 2010 de mbo opleiding Diermanagment afgerond. Na een aantal jaar als bedrijfsleider bij een dierenspeciaalzaak te hebben gewerkt ben ik nu weer terug van weggeweest bij Dierenkliniek Zuidplas. De combinatie van de winkel en de kliniek bevalt mij erg goed.

In 2019 heb ik een prachtige dochter gekregen en woon samen met mijn vriend in Zevenhuizen.

Je kan mij op maandag, donderdag en vrijdag vinden op de locatie Dorrestein, waar ik de winkel op orde houd. Waar ik het meest van geniet is om u te helpen en u advies te geven. Dus hopelijk tot snel!

Sanne van Dongen

Sanne van Dongen

Paraveterinair medewerker

Hallo, ik ben Sanne en sinds juni 2021 officieel in dienst bij dierenkliniek Zuidplas. Ik heb in 2015 mijn diploma paardenhouderij en management behaald. Na de geboorte van mijn zoon in 2018 ben ik ook daadwerkelijk met de paarden gaan werken op een pensionstal hier in het dorp. Dat werk wilde ik echter niet tot mijn pensioen uitvoeren. Maar wat dan wel? Nu ik bezig ben met dit werk weet ik dat dit mijn passie is. Dieren en hun eigenaren begeleiden naar een gelukkig en gezond leven samen! Inmiddels ben ik afgestudeerd paraveterinair en met veel plezier werkzaam op alle locaties.

Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon. Ook hebben we een Berner Sennen hond Charlie en 12 koi karpers. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn familie en de dieren (we hebben er nogal wat in de familie). Ook luister in graag muziek, kijk een goede film of serie of lees een boek.

Hopelijk tot snel!

Rilana Kieviet-Muis

Rilana Kieviet-Muis

Paraveterinair medewerker

Hallo, ik ben Rilana. In 2021 heb ik de opleiding voor paraveterinair afgerond. Al van kleins af aan wilde ik werken met dieren. Wat wil je later worden? Kapster misschien? Wil je werken met computers? Nee hoor, mijn antwoord was altijd dierenartsassistente!

Ik kom in de kliniek veel leuke en lieve dieren tegen, maar de allerliefste zitten toch echt thuis; onze twee katten. Als ik niet in de kliniek ben, sta ik waarschijnlijk in de keuken voor mijn eigen bedrijfje. Ik bak graag taarten en cupcakes voor anderen, een grote hobby!

U zult mij in de kliniek tegenkomen bij de balie of in de spreekkamer. Ook ben ik achter de schermen werkzaam in de operatiekamer en in de opnameruimte om uw huisdier de juiste zorg en aandacht te geven.

Djoelle Boegheim

Djoelle Boegheim

Winkelmedewerker en hondentrimster

Mijn naam is Djoëlle, ik ben 24 jaar oud en heb de opleiding Diermanagement MBO4 afgerond in 2018 op het Wellantcollege in Rotterdam. Hierna ben ik werkzaam geweest bij een dierenpension als dierenverzorger en hondentrimmer. In 2021 heb ik mijn diploma tot hondentrimmer behaald.

Ik ben sinds november werkzaam in de winkel van Dierenkliniek Zuidplas in Dorrestein. Ik woon samen met mijn hondje Kaili die u vast vaak zal zien in de winkel.

Als ik goed ingewerkt ben in de winkel wil ik graag het trimmen weer oppakken en kijk er naar uit om u en uw hondjes te ontmoeten!

Marley

Marley

Winkelhond
locatie Steenbakkkerij

Woef woef woef woef woef. Woef waf woef, woef woef woef.

(Met een beetje aandacht vertel ik nog meer!)