In februari kunt u bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole! 

Mocht er een gebitsbehandeling nodig zijn krijgt u 25% korting!

Graag van te voren een afspraak maken via onze website of 

bel even met 0180-320363

zie ook https://maandvandegebitsverzorging.nl/

Tandheelkunde bij dieren

De meest voorkomende problemen bij honden, katten en andere dieren hebben te maken met het gebit. Heel vaak merk je daar niet veel van, totdat het te laat is en er ontstekingen en abcessen aan de tandwortels ontstaan, het dier lastiger gaat eten en vermagert, ruikt uit de bek of er een zwelling aan de kop van het dier zichtbaar wordt. In veel gevallen is een slechte gebitsverzorging de oorzaak van het probleem. Zo zorgt tandplaque vaak later voor ontsteking van het tandvlees en tast het tanden en kiezen aan. Zelfs zo erg dat tanden en kiezen los kunnen laten. En wat niet iedereen weet is dat chronische ontstekingen ook nier- en hartproblemen kunnen veroorzaken. Zo ver moeten we het niet laten komen met onze geliefde huisdieren.

Bij iedere jaarlijkse controle of inenting besteden we daarom aandacht aan het gebit van het dier. En als we zien dat er iets verbeterd kan worden zullen we dat aangeven en proberen het in een vroeg stadium te verhelpen. Soms kan dat direct op het spreekuur, soms is een uitgebreidere behandeling onder narcose nodig, waarbij het gebit geïnspecteerd en grondig gereinigd en gepolijst wordt en soms helaas elementen getrokken moeten worden.  We geven je advies hoe je het gebit schoon kunt houden zodat je dier gezonde tanden en kiezen houdt.

Röntgenfoto’s

Als wij zelf naar de tandarts gaan zijn we er aan gewend dat er regelmatig foto’s van onze tanden en kiezen gemaakt worden. Zo kan de tandarts zien of er problemen zijn. Bij de dieren gaat dat op dezelfde manier, met een speciaal voor het gebit ontworpen röntgenapparaat. Eén verschil is er wel met mensen: een dier moet behandeld worden onder narcose. Ook de röntgenfoto’s maken we onder narcose. Dat betekent dat de behandeling ook meestal direct na het maken van de foto’s gedaan wordt.