Voor veel paardenliefhebbers draait een groot deel van de bezigheden rond het paard: verzorging, berijden, trainen, stallen schoonmaken en meer. Met een goede verzorging houden we het paard actief en kunt u lang van uw paard genieten. In de maand oktober kunt u een gratis ACTH-test laten uitvoeren om uw paard op PPID te laten testen en hebben we een voorlichtingsavond die geheel in het teken van het paard staat.

PPID bij paarden

PPID (voorheen de ziekte van Cushing) is een nare ziekte voor paarden. Heeft u het vermoeden dat uw paard of pony PPID heeft? Dan kunt u dat eenvoudig testen met een ACTH-test. Hiervoor is een bloedmonster nodig dat in het laboratorium wordt onderzocht. Een verhoogde concentratie ACTH in het bloed is een indicator voor de ziekte PPID bij paarden. Met een ACTH-test heeft u zekerheid omtrent de gezondheid van uw paard en kan samen met de dierenarts een behandelplan opgesteld worden.

Gratis ACTH-test in oktober

In de maand oktober van 2017 kunt u een gratis ACTH test laten uitvoeren. Maakt u zich zorgen over de gezondheid van uw paard, dan geeft dit de mogelijkheid de ziekte op te sporen of uit te sluiten.

Er zijn drie voorwaarden voor deelname aan de gratis test:

  • Afspraken kunnen vanaf 3 oktober gemaakt worden
  • De ACTH-test is gratis
  • De visite en de bloedafname is niet gratis
  • Formulier moet ingevuld bij ons ingediend worden (het formulier kunt u hieronder openen en daarna downloaden)