Voedingsadvies

Er zijn heel veel soorten voeding beschikbaar voor uw dier. Ook onze winkel staat vol met allerlei lekkere zakken en blikken. Denk bijvoorbeeld aan brokken, natvoer, stukken vlees in gelei enzovoorts. Alle voeding is er in principe op gemaakt om uw dier volledig te ondersteunen en een gezond dieet is essentieel.

Speciale dieetvoeding

Wanneer uw dier onverhoopt ziek wordt, kan het zijn dat wij (naast medicatie) een ander soort voer adviseren. Dit voer is speciaal samengesteld om bepaalde problemen op te lossen/te verminderen. Voorbeelden van aandoeningen waarbij wij ander voer adviseren zijn:

  • Blaas en urinewegen: blaasonsteking, blaasgruis
  • Nieren: slechte/verminderde nierfunctie
  • Maag en darmen: voedselovergevoeligheid, IBD, alvleesklierproblemen
  • Huid: voedselallergie en voedselovergevoeligheid
  • Suikerziekte
  • Gewrichtsproblemen: artrose
  • Gebitsproblemen: tandsteen

Ook bestaat er speciale voeding om stress en overgewicht te verminderen.

Voedingsadvies bij overgewicht

Overgewicht is een van de meest voorkomende problemen bij honden en katten. Dieren kunnen sneller moe en minder actief worden. Een goede check die wij vaak gebruiken om te kijken of een dier goed op gewicht is, is de ribben-check. Ribben horen we niet te kunnen zien, maar wel te kunnen voelen. Dit controleert u door met uw vingers over de borstkas te wrijven. Als u de ribben niet meer afzonderlijk kan voelen, dan is uw dier waarschijnlijk te zwaar.

Meer bewegen is soms genoeg om het dier af te laten vallen, maar vaak is er ook speciaal dieetvoer nodig. Deze volledige voeding bevat minder calorieën en geeft een hoog verzadigingsgevoel.

Paraveterinair Merel Plomp is onze voedingsdeskundige. Wanneer u een afspraak maakt voor een voedingsconsult, zal zij uw dier wegen en opmeten. Ook zal zij u alles vragen over de huidige voeding van uw dier. Op basis daarvan stelt zij samen met u een plan op met dieetvoeding, activiteit en gewichtscontroles.

NB: Soms is er een medische reden dat uw dier overgewicht krijgt. Onze dierenartsen en paraveterinairen zullen hier ook op bedacht zijn. Indien nodig wordt er verder onderzoek gedaan.

Heeft u vragen over de voeding van uw dier, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Heeft u interesse in een voedingsconsult? Bel dan om een afspraak te maken voor advies. Een voedingsconsult is GRATIS!